Na energetskem nivoju Halasana predstavlja nove začetke. Da nam novo energijo, odpre naše komunikacijske zmožnosti in nam da pogum, da se lotimo novih projektov.

Sledeči položaj izvedite, ko ste ogreti (napravite prej vsaj 3 pozdrave soncu – Surya Namaskar A). Prav tako naj mine od zadnjega večjega obroka vsaj 2 uri.

Uležite se na hrbet, z vdihom nogi in boke dvignite in z rokami podprite zadnjico ter noge spustite nazaj za glavo. Če so noge v zraku naj hrbet ostane podprt.
Drugače odložite narte na tla in roke prepletite za hrbtom. Trtica naj vleče čim bolj proti stropu, noge poskušajte imeti stegnene, lopatici potisnite druga proti drugi.
Teža telesa je na ramenih, vrat naj bo dolg in sproščen, brada potiska stran od grodnice (če ste imeli kdaj poškodovana vratna vretenca, se ta poza odsvetuje, prav tako, če imate močno mentruacijo – takrat ne delajte te asane).
Umirjeno dihajte skozi nos. Položaj zadržite za vsaj 10 dolgih dihov. Halasana je lep razteg za celotno hrbtenico in ramenski obroč.
Potem se z rokami uprtimi v tla, počasi, vretence za vretencem, odrolajte iz položaja in objamite kolena, da sprostite napetosti in s tem napravite protirazteg.

Ta inverzni položaj blagodejno vpliva na delovanje želodca, uravnava izločanje želodčne kisline in delovanje železe ščitnice.
Halasana umirja vaš um, odpravlja učinke stresa in utrujenosti. Koristi pri težavah s spancem. Pomaga pa tudi pri glavobolih in bolečinah v hrbtu ter lajša simptome menopavze ter povečuje plodnost.