Ok. To je res dobro. Pomladno. Romantično. Old school. Francosko: Clafoutis.
In vegansko. Za vse, ki ne jeste jajc ali pa vam niso všeč recepti, ki zahtevajo 8 jajc in podobno…

Recept:

140 g bele moke
90 g rjavega sladkorja
1 vanili sladkor
1 žlička pecilnega praška (vinski kamen)
ščepec soli
1 žlička limonine lupinice

premešamo in dodamo:
2 dl rastlinskega mleka
1 dl sojinega jogurta
2 žlici olja
3 žlice psiliuma* (indijski trpotec) + 6 žlic rastlinskega mleka

Zmešamo s kuhalnico, damo v okrogel pekač in na vrhu potresemo s 400 g razkoščičenih češenj (ki si jih pametno pripravimo že na začetku procesa).
Pečemo na 180°C, 45 minut.

Bon appetit!

*Indijski trpotec se obnaša podobno kot laneno seme (lahko v receptu nadomestite z zmeltim lanenin semenom) – v tekočini nabrekne, tvori sluz, je odličen za urejanje prebave, čisti črevesje in ustvarja ugodne pogoje za dobro črevesno mikrofloro.