Moja sladkosnednost ne pozna meja in tu je recept za najbolj dehteče, rahle, puhaste, sladke, božanske cimetove rolice. Obvladovanje čutov tukaj ne deluje najbolje, saj si boste zagotovo zaželeli več kot en zvitek :)
Recept:
Priprava je dokaj enostavna, je pa vmes kar nekaj časa, ko testo vzhaja. Tukaj so koraki:
Segreješ
1 skodelico riževega mleka
3 žlice veganske bio margarine, da se stopi. Počakaš, da postane mlačna, preden jo dodaš ostalim suhim sestavinam. Le-te so:
3 skodelice moke
1/2 žličke soli
3 žlice rjavega sladkorja
1 zavitek suhega kvasa
Pregneteš in pustiš vzhajati testo kakšno uro. (Ravno dovolj časa za nekaj joga raztegov in malo domače prakse.) Razvaljaš na 0,5cm in namažeš z mešanico:
3 žlic margarine
2 žlic cimeta
1/4 skodelice rjavega sladkorja
Zviješ, narežeš na 4-5 cm široke zvitke ter navpično položiš v namaščen pekač. Naj spet vzhaja cc 30 minut (Medtem vadiš svojo potrpežljivost in se potopiš v meditacijo.)
Preliješ z mešanico:
2 žlic stopljene margarine in 100ml ovsene smetane.
Daš v predhodno na 180ºC ogreto pečico za 30 minut. Pečeno! ♥
*skodelica je 240ml
You must be logged in to post a comment.