Liza&Ursa

Sobota, 14. 3. 2020
10.00 – 12.00

Delavnica pod vodstvom Urše Rupnik in Lize Šimenc

Naša telesa so gnetljiva, dihajoča, rahločutna tvorba, skozi katero se zrcali naše počutje in razmišljanje. Da bi k našemu telesu pristopili na malce drugačen, svež način, vabljeni na delavnico, ki kar kliče po kreativni zaznavi samega sebe.

Na delavnici bosta Urša in Liza z vami delili spoznanja, postopke, principe, načine, ki sta jih razvili tekom svojih plesno-ustvarjalnih procesov; temeljijo pa na dotiku, pretakanju, povezovanju dveh (ali več) teles na fizični in metafizični ravni. Gre za somatsko delo na sebi, v paru ali skupini, kjer preko dotika in manualne manipulacije vplivamo na sprostitev, senzibilizacijo in boljše počutje telesa in duha.

Za udeležbo na delavnici ne potrebujete para niti gibalno-plesnega predznanja. Dobrodošla pa so udobna oblačila in bosa noga.

Stopi ven iz svojih okvirjev!

Urša Rupnik in Liza Šimenc sta plesalki, ki delujeta na področju sodobne plesne umetnosti. Poleg ljubezni do uprizarjanja ju druži zanimanje za somatske prakse, njihovo raziskavo, sintezo, nadgradnjo in aplikacijo v njuno umetniško delo. Od leta 2016 Liza in Urša skupaj ustvarjata projekt Meduza, tako na konceptualnem kot fizično estetskem in telesno ustvarjalnem nivoju.

Cena: 25 €
Prijave: info@agniyoga.si