Ena od stvari, ki me pomirja je zagotovo peka. Pa še zabavno je, ko to počneva skupaj s Sofijo. In otrok, ki drugače sploh ne je piškotov (ker jih ne mara – vem bizarno), je pojedel kar dva!

Kot po navadi je recept veganski.

Potrebujemo:

  • 100 g mletih lešnikov
  • 80 g ajdove moke
  • 60 g bele moke
  • ščepec soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • 15 g kakava
  • 100 g margarine
  • 50 g drobnega rjavega sladkorja
  • 0,5 dl riževega mleka
  • marelična marmelada

Vse sestavine zmešamo v testo. Iz testa oblikujemo kroglice, ki jih postavimo na pekač obložen s peki papirjem. Vsak piškot malenkost sploščimo z dlanjo in nato naredimo še vdolbino z ročajem od kuhalnice (cca. 5 mm globoko). Piškote pečemo na 160 stopinjah 14 minut.
Nato jih vzamemo iz pečice in napolnimo vdolbinice z marmelado. Ponovno jih postavimo v pečico in pečemo še 5 minut. Pečene ohladimo in šele nato odstranimo s pekača in pojemo ;)