Ena od stvari, ki me pomirja je zagotovo peka. Pa še zabavno je, ko to počneva skupaj s Sofijo. In otrok, ki drugače sploh ne je piškotov (ker jih ne mara – vem bizarno), je pojedel kar dva!
Kot po navadi je recept veganski.
Potrebujemo:
- 100 g mletih lešnikov
- 80 g ajdove moke
- 60 g bele moke
- ščepec soli
- 1/2 žličke cimeta
- 15 g kakava
- 100 g margarine
- 50 g drobnega rjavega sladkorja
- 0,5 dl riževega mleka
- marelična marmelada
Vse sestavine zmešamo v testo. Iz testa oblikujemo kroglice, ki jih postavimo na pekač obložen s peki papirjem. Vsak piškot malenkost sploščimo z dlanjo in nato naredimo še vdolbino z ročajem od kuhalnice (cca. 5 mm globoko). Piškote pečemo na 160 stopinjah 14 minut.
Nato jih vzamemo iz pečice in napolnimo vdolbinice z marmelado. Ponovno jih postavimo v pečico in pečemo še 5 minut. Pečene ohladimo in šele nato odstranimo s pekača in pojemo ;)
You must be logged in to post a comment.