Dobrodošli!

Vabljeni k počitku. Upam, da vam bodo sledeče prakse joga nidre/meditacije služile kot orodje kako se podpreti v stanju regeneracije. Vzemite si čas zase. Potrebujete nekje med 15 – 30 minut. Izbirate lahko kar med 10 praksami.

Meditacija in joga nidra predstavljata pot navznoter, čas ki ga preživimo sami s sabo, zato da smo lahko v življenju še bolj prisotni in prisebni.
Morda odkrijete kanček več tišine, miru znotraj sebe, ali pa si končno dovolite slišati sebe – le opazovati vse mentalne, notranje procese – brez sodbe, z ljubečo prijaznostjo (maitri) v sebi.

Sledeče joga nidre so nastale med letoma 2021-2022. Posnetek je namenjen poslušanju (ne gledanju:), in joga nidra se odlično obnese, če si jo date na slušalke.

Za vse, ki se z nidro srečujete prvič, predlagam da si najprej ogledate/poslušate prvi posnetek, ki služi kot uvodno srečanje z joga nidro. Nato pa si lahko posnetke poslušate kot vam paše…

Kaj potrebujete za joga nidro?

  • Udoben prostor kjer vas nihče ne bo motil (ne pozabit izklopit telefona). Lahko ležite na blazini, kavču (če na postelji, se obrnite v drugo smer, kot ko spite – razen če boste prakso izvedli pred spanjem).
  • Odeja s katero se boste pokrili (res pomembno, da vas nas zebe)
  • Ne pozabite odstraniti nakita, očal ali česarkoli kar bi vas motilo med prakso.

Objem, vaša Daša

UVOD

 

OBČUTEK VITALNOSTI

 

OGENJ SRCA

 

SNEŽINKE

 

SNEG

 

SONCE

LUNA

 

RADOST

POLETJE

SEDEČA MEDITACIJA