Kot veste se na našo spletno stran kdaj pa kdaj prikrade tudi kakšen okusen recept. Sledeča jabolčna pita je ena mojih najljubših sladic; in kot so se strinjali udeleženci Agniyoga School programa, ki so jo imeli priložnost pokusiti za malico, tudi vredna delit z vsemi vami. :)

Torej recept za vegansko jabolčno pito:
300 g polnozrnate pšenične ali pirine moke
1/4 vrečke naravnega pecilnega praška (vinski kamen)
ščepec soli
100 g rjavega sladkorja
vanilija, cimet, naribana limonina lupinica (bio)
200 g rastlinske masti primerne za peko
0.5 dl sojinega/riževega mleka

Hitro zmešamo in testo damo za vsaj pol ure v hladilnik.
Naribamo 3 jabolka, dodamo cimet, vanilijo, klinčke, koriander in ingver v prahu (po okusu in volji do eksperimentov). Dodamo sok pol limone, kakšno žlico rjavega sladkorja in agavin sirup (ali med po želji).

Polovico testa lepo na tanko razporedimo po okroglem pekaču (premer 24 cm). Testo premažemo z žlico pomarančne marmelade oziroma tiste, ki je pač na zalogi, in na to razporedimo jabolka, ki jih ožamemo (sok seveda za nagrado spijemo). Drugo polovico testa oblikujemo v svalke ter naredimo mrežo.

Pečemo v poprej ogreti pečici na 180°C 40 min.

Naj vam tekne!
Vaša Daša