Daša
Katra
Alenka
Peter
Nina M.
Nina B.

Daša Lakner

univ. dipl. dram.
ustanoviteljica Agniyoga studia, učiteljica joge – E-RYT 500

Ljubezen. Radost. Joga.
Jogo uči od leta 2004 in ima za sabo že 25 let lastne prakse joge. Je priznana učiteljica joge, E-RYT 500 / IRJU 600, ustanoviteljica Agniyoga studia in učiteljskega programa Agniyoga School (osnovno in napredno usposabljanje).
Njene ure in delavnice se prepletajo z ljubeznijo do raziskovanja telesa, uma in duha. Naslanja se na jogijsko tradicijo in filozofijo ter v izzivov polno prakso asan, vključuje mantre, dihalne vaje in meditacijo. Ljudi želi naučiti, kako lahko s pomočjo samorefleksije med prakso, živijo bolj polno življenje ter principe joge nenasilja – ahimse, notranjega žara, discipline – tapasa in zadovoljstva – santoše, prenašajo v svoj vsakdan.
Že od leta 2004 je učiteljica joge (SuryaSakti Yoga School).
Leta 2007 je zaključila tudi izpopolnjevanje v pilatesu na blazinah, za pilates inštruktorja po metodi Stott pilates.
2013 je zaključila večletno napredno izobraževanje v Divya Yoga School, Zagreb ter v istem letu tudi učiteljski tečaj Ashtanga Vinyasa Yoge pri Manju Joisu v Berlinu.
2014 je opravila Advanced yoga teacher training z Ano Forrest.
Je izkušena učiteljica joge z več kot 5000 odvodenimi urami joge in delavnic registrirana pri American Yoga Alliance – E-RYT 500.

Verjame, da celo življenje rastemo in se učimo. Njeno življenje je že od malih nog polno gibanja in plesa. Študirala je dramaturgijo, delala na področju scenskih in novomedijskih umetnosti kot producent, umetnik in performer. V jogi pa je našla svojo življensko in duhovno pot. Poglobljeno znanje joge pridobiva tako pri nas kot v tujini, na priznanih izobraževanjih Ashtanga Vinyasa joge (David Williams, Michael Gannon, David Swenson, Petra Carmichael, Govinda Kai), Vinyasa joge (Sandra Petra Pintarić – Dharma yoga, Seane Corn, Gabriela Božić & Patric Bloom – Jivamukti yoga). Spisek izobraževanj je dolg, tako da so tu našteti le nekateri, a je še mnogo učiteljev, do katerih čuti globoko spoštovanje in hvaležnost, ter jo navdihujejo v njeni lastni sadhani (praksi).

Svoje razumevanje joge krepi skozi poglobljeno lastno prakso ter znanje z veseljem predaja drugim. Daša je strokovni sodelavec s področja joge in zdravega življenja za različne spletne portale in revije. Je tudi ustanovna članica in že drugi mandat predsednica Joga združenja Slovenije. V njeno življenje pa se vključuje tudi zdravljenje po Reiki metodi. Aja, in obožuje mačke in pse. Je tudi mama in žena. Om Shanti.

M. dasa@agniyoga.si
YA-TEACHER-ERYT-500

Katra Kodela

univ. dipl. psih.
gibalna pedagoginja (Franklin metoda®), vaditeljica pilatesa (FZS licenca), kranio-sakralna terapevtka, tuinologinja

Zanimanje za človeka kot psihofizično celoto jo od nekdaj vleče na več strani: opazovanje in analitično razmišljanje ter akcijo in izražanje skozi gib. V času šolanja je bila aktivna športnica, tekmovala je v športnih plesih. V gimnaziji je trenirala karate, a se je kasneje vrnila k plesu, tokrat sodobnemu – in teatru, kjer deluje še danes kot pedagoginja. Kot plesalka je izkusila pomen zdravega odnosa do telesa in funkcionalno zdrave uporabe le-tega. Znanje anatomije in biomehanike si je pridobila z izobraževanjem na Inštitutu za Franklinovo metodo, kjer je končala 3-letni študij (2005-2008). Leta 2007 je opravila izobraževanje za vodenje pilatesa po Stott-u, od 2012 pa tudi licenco pri Fitnes zvezi Slovenije. Vodi skupinske in individulane vadbe pilatesa in franklina, izvaja delavnice na temo pravilnega in zdravega gibanja, sodeluje na konferencah (1.in 2.Konferenca plesne medicine), predava anatomijo za bodoče učitelje joge in nudi terapevtske masaže.
V prostem času bere, plete in kvačka (najraje ob morju), žonglira z ognjem, obiskuje koncerte, pleše, se druži ob hrani in sprehaja svoja dva mačka.
Še naprej obnavlja in nadgrajuje svoje znanje na vsakoletnih srečanjih učiteljev Franklin metode in seminarjih pilatesa doma in v tujini.

Alenka Košorok Humar

univ. dipl. prav.
učiteljica joge

Z anatomijo gibanja (joga, pilates, ples) in kineziologijo besed (ljubiteljsko tudi piše ter se igra z besedami) se ukvarja že preko trideset let. Vedno ji je bila rdeča nit in vodilo priti v središče ter globino pomenov enega in drugih. Je učiteljica hatha joge z dodatno pridobljenimi mednarodnimi diplomami in certifikati Hormonske joga terapije (»Hormone Yoga Therapy«) pri znani Brazilki prof. Dinah Rodrigues in sicer za ženska hormonska nihanja, menopavzo in stres, za moška hormonska nihanja in stres, ter za diabetes. Ima tudi diplomo iz refleksoterapije in se posveča terapevtskemu vidiku joge.
Alenka je pri Založbi Eno iz Nove Gorice februarja 2013 izdala knjigo Hormonska joga (poetično dinamični priročnik za uravnoteženo hormonsko življenje).
Alenka sicer že preko dvajset let opravlja poklic odvetnice v Ljubljani.

Peter Marinič

učitelj joge

Z jogo se je prvič srečal leta 2007. Skozi lastno prakso joge je spoznal njeno globoko transformativno moč. Pozitivni učinki prakse so v njem prebudili željo po poglabljanju znanja. Leta 2014 je zaključil izobraževanje za učitelja joge v Agniyoga šoli. Jogo vidi kot močno orodje, ki ga usmerja na poti osebnega razvoja.
Njegove ure se posvečajo zaznavi telesa in diha v asanah in vam bodo omogočile vzpostavitev pristnega stika s sabo, soljudmi in svetom, ki nas obdaja.
Navdušujejo ga tudi kolesarjenje, potovanja in kuhanje slastne veganske hrane.

Nina Mislej

dipl. fizioterapevtka
učiteljica joge

Z jogo se je spoznala že pri koncu gimnazije in takoj ji je prirasla k srcu. Vodila jo je skozi zabavna, težja in stresna obdobja življenja. Odločila sem je, da bi občutek lahkotnosti in sproščenosti, ki ga je občutila sama, rada delila še z drugimi; tako se je vpisala na učiteljski tečaj joge. Poleg joge ima dokončan tudi študij fizioterapije, trenutno pa se je usmerila še v študij športnega področja (aplikativna kineziologija).
Njena želja je združiti znanje vseh smeri in ga uporabiti tako v fizioterapiji kot pri vodenju joge. Z jogo želi okrepiti tako fizično telo kot doseči notranji mir in stik s svojim telesom. Verjame, da lahko to doseže prav vsak.

Nina Barbič

univ. dipl. hispanistka
učiteljica joge

Nina Barbič
Uči jogo od leta 2015. Usposabljanje je opravila v Agniyoga šoli, specializacijo joge za najstnike pa pri Teen Yoga Foundation v Angliji.
Ob izobraževanjih iz nenasilne komunikacije, mediacije in NLP je za svoje tri najstniške otroke našla jogo za najstnike kot odlično orodje za spoprijemanje z izzivi tega pestrega obdobja.
Z družino in psom jo lahko srečate v gozdu in na travniku, saj je navdušena nabiralka darov narave. Svoj čas rada preživlja tudi na vrtu, ob peki kruha, pripravi zeliščnih čajev in kuhanju domače marmelade. Večere pa v kinu ali ob dobri knjigi.