Daša
Katra
Alenka
Peter
Polona
Staša
Nuša
Ana

Daša Lakner

univ. dipl. dram.
vodja Agniyoga studia, učiteljica joge – E-RYT 500

Ljubezen. Radost. Joga.
Jogo uči od leta 2004 in ima za sabo že 20 let lastne prakse joge. Je priznana učiteljica joge, E-RYT 500 / IRJU 600, ustanoviteljica Agniyoga studia in učiteljskega programa Agniyoga School (osnovno in napredno usposabljanje).
Njene ure in delavnice se prepletajo z ljubeznijo do raziskovanja telesa, uma in duha. Naslanja se na jogijsko tradicijo in filozofijo ter v izzivov polno prakso asan, vključuje mantre, dihalne vaje in meditacijo. Ljudi želi naučiti, kako lahko s pomočjo samorefleksije med prakso, živijo bolj polno življenje ter principe joge nenasilja – ahimse, notranjega žara, discipline – tapasa in zadovoljstva – santoše, prenašajo v svoj vsakdan.
Že od leta 2004 je učiteljica joge (SuryaSakti Yoga School).
Leta 2007 je zaključila tudi izpopolnjevanje v pilatesu na blazinah, za pilates inštruktorja po metodi Stott pilates.
2013 je zaključila večletno napredno izobraževanje v Divya Yoga School, Zagreb ter v istem letu tudi učiteljski tečaj Ashtanga Vinyasa Yoge pri Manju Joisu v Berlinu.
2014 je opravila Advanced yoga teacher training z Ano Forrest.
Je izkušena učiteljica joge z več kot 4000 odvodenimi urami joge in delavnic registrirana pri American Yoga Alliance – E-RYT 500.
Je tudi že drugi mandat predsednica Joga združenja Slovenije.

Verjame, da celo življenje rastemo in se učimo. Njeno življenje je že od malih nog polno gibanja in plesa. Študirala je dramaturgijo, delala na področju scenskih in novomedijskih umetnosti kot producent, umetnik in performer. V jogi pa je našla svojo življensko in duhovno pot. Poglobljeno znanje joge pridobiva tako pri nas kot v tujini, na priznanih izobraževanjih Ashtanga Vinyasa joge (David Williams, Michael Gannon, David Swenson, Petra Carmichael, Govinda Kai), Vinyasa joge (Sandra Petra Pintarić – Dharma yoga, Seane Corn, Gabriela Božić & Patric Bloom – Jivamukti yoga). Spisek izobraževanj je dolg, tako da so tu našteti le nekateri, a je še mnogo učiteljev, do katerih čuti globoko spoštovanje in hvaležnost, ter jo navdihujejo v njeni lastni sadhani (praksi).

Svoje razumevanje joge krepi skozi poglobljeno lastno prakso ter znanje z veseljem predaja drugim. Daša je strokovni sodelavec s področja joge in zdravega življenja za različne spletne portale in revije. Je tudi ustanovna članica in predsednica Joga združenja Slovenije. V njeno življenje pa se vključuje tudi zdravljenje po Reiki metodi. Aja, in obožuje mačke. Je tudi mama in žena.Om Shanti.

M. dasa@agniyoga.si
YA-TEACHER-ERYT-500

Katra Kodela

univ. dipl. psih.
gibalna pedagoginja (Franklin metoda®), vaditeljica pilatesa (FZS licenca), kranio-sakralna terapevtka, tuinologinja

Zanimanje za človeka kot psihofizično celoto jo od nekdaj vleče na več strani: opazovanje in analitično razmišljanje ter akcijo in izražanje skozi gib. V času šolanja je bila aktivna športnica, tekmovala je v športnih plesih. V gimnaziji je trenirala karate, a se je kasneje vrnila k plesu, tokrat sodobnemu – in teatru, kjer deluje še danes kot pedagoginja. Kot plesalka je izkusila pomen zdravega odnosa do telesa in funkcionalno zdrave uporabe le-tega. Znanje anatomije in biomehanike si je pridobila z izobraževanjem na Inštitutu za Franklinovo metodo, kjer je končala 3-letni študij (2005-2008). Leta 2007 je opravila izobraževanje za vodenje pilatesa po Stott-u, od 2012 pa tudi licenco pri Fitnes zvezi Slovenije. Vodi skupinske in individulane vadbe pilatesa in franklina, izvaja delavnice na temo pravilnega in zdravega gibanja, sodeluje na konferencah (1.in 2.Konferenca plesne medicine), predava anatomijo za bodoče učitelje joge in nudi terapevtske masaže.
V prostem času bere, plete in kvačka (najraje ob morju), žonglira z ognjem, obiskuje koncerte, pleše, se druži ob hrani in sprehaja svoja dva mačka.
Še naprej obnavlja in nadgrajuje svoje znanje na vsakoletnih srečanjih učiteljev Franklin metode in seminarjih pilatesa doma in v tujini.
M. katra@agniyoga.si

Alenka Košorok Humar

univ. dipl. prav.
učiteljica joge


Z anatomijo gibanja (joga, pilates, ples) in kineziologijo besed (ljubiteljsko tudi piše ter se igra z besedami) se ukvarja že preko trideset let. Vedno ji je bila rdeča nit in vodilo priti v središče ter globino pomenov enega in drugih. Je učiteljica hatha joge z dodatno pridobljenimi mednarodnimi diplomami in certifikati Hormonske joga terapije (»Hormone Yoga Therapy«) pri znani Brazilki prof. Dinah Rodrigues in sicer za ženska hormonska nihanja, menopavzo in stres, za moška hormonska nihanja in stres, ter za diabetes. Ima tudi diplomo iz refleksoterapije in se posveča terapevtskemu vidiku joge.
Alenka je pri Založbi Eno iz Nove Gorice februarja 2013 izdala knjigo Hormonska joga (poetično dinamični priročnik za uravnoteženo hormonsko življenje).
Alenka sicer že preko dvajset let opravlja poklic odvetnice v Ljubljani.

Peter Marinič

učitelj joge


Z jogo se je prvič srečal leta 2007. Skozi lastno prakso joge je spoznal njeno globoko transformativno moč. Pozitivni učinki prakse so v njem prebudili željo po poglabljanju znanja. Leta 2014 je zaključil izobraževanje za učitelja joge v Agniyoga šoli. Jogo vidi kot močno orodje, ki ga usmerja na poti osebnega razvoja.
Njegove ure se posvečajo zaznavi telesa in diha v asanah in vam bodo omogočile vzpostavitev pristnega stika s sabo, soljudmi in svetom, ki nas obdaja.
Navdušujejo ga tudi kolesarjenje, potovanja in kuhanje slastne veganske hrane.

Polona Kolar

učiteljica joge


Joga je prišla v njeno življenje ravno v času, ko je šla skozi veliko sprememb in težkih odločitev. Mislila je, da se bo lahko z njeno pomočjo le umirila, a zelo hitro je ugotovila, da ji joga daje še veliko več. S pomočjo joge je sebe in svoje življenje popolnoma spremenila. In prav to ji joga pomeni; skozi fizični del prakse se lahko povežemo sami s sabo in v sebi najdemo mir in srečo.
Učiteljski tečaj Agniyoga šole je zaključila leta 2015 in od takrat svoje življenje popolnoma posvetila poučevanju joge ter stalnemu nadgrajevanju svojega znanja. Meni, da so učitelji joge večni učenci.

Staša Usnik

učiteljica joge


Že od otroštva je gibanje velik del njenega življenja. Pri štirih letih je začela plesati, končala je umetniško gimnazijo, smer sodobni ples. Takrat je prvič prišla v stik z jogo. V zelo stresnem obdobju življenja je hitro odkrila, da je bila vadba joge edini trenutek, ko se je počutila mirno. Joga ji je pokazala, kako imeti zdrav, spoštljiv odnos do same sebe in ji popolnoma spremenila način življenja. Po večih letih lastne prakse je opravila učiteljski tečaj v Agniyoga šoli. Svoje znanje redno dopolnjuje z raznimi izobraževanji (trenutno končuje tečaj za joga terapevta). Redna praksa joge in dnevna meditacija je njen način življenja. Verjame, da imamo vsi možnost živeti mirno in srečno življenje, zato svoje znanje z veseljem predaja naprej.

Nuša Jelenec

učiteljica joge
Nuša Jelenec
Če bi ji kdo pred leti rekel, da bo učiteljica joge, mu ne bi verjela. Vendar je bila joga ljubezen na prvi pogled, nekaj kar ji je manjkalo v življenju, tako fizično kot psihično. Po poklicu je oblikovalka, samozaposlena v kulturi in joga ji predstavlja glavno orodje za premagovanje stresa in za dobro počutje. Svoje znanje še vedno dopolnjuje na različnih delavnicah, tečajih, saj meni da se jogo učiš celo življenje. Na svojih urah si želi predvsem deliti svojo prakso in svoje znanje in skupaj napredovati.
Leta 2012 je zaključila 200 urni učiteljski tečaj v Agniyoga šoli.

Ana Pirih

učiteljica joge

Ani se je nekaj poletij nazaj zgodil »kvantni preskok«, ki jo je popolnoma spremenil in jo postavil na čisto drugačno pot, kakršno si je zamislila. Spontano se ji je »zgodila« joga, ki jo je najprej raziskovala sama s svojim zaznavanjem in intuicijo. Ta jo je vodila naprej do ljudi, projektov, povezanih z jogo in nenazadnje tudi do Daše (Agniyoga school), pri kateri se je začela čisto nova rast in poglabljanje znanja, ki se nadaljuje s knjigami, na izobraževanjih in v življenju, ki »se zgodi«. Njen moto je, da počne stvari, ki jo zamikajo in osrečujejo, da lahko vse te iskrice prefiltrira na svoj način in jih pošlje naprej.