Joga abeceda
Agni joga
Yin joga
Nidra & meditacija
Hormonska joga
Joga za nosečnice

Joga abeceda

Sklop 5 delavnic: Za popolne začetnike in vse, ki bi radi utrdili osnove, naravnavo in odkrili še kakšen nov detajl v vaši praksi.
Delavnice potekajo ob ponedeljkih ob 17.00 in v 5 zaporednih tednih zaobjamejo sledeče osnove:
1. teden : stoječi položaji (asane), 2. teden: stoječi in sedeči predkloni, 3. teden: zdravi zakloni in zasuki, 4. teden: pozdravi soncu, inverzni položaji in meditacija, 5. teden:  združitev v celoto – uravnotežena praksa.
Pričetek JOGA ABECEDE: 16. 9. 2019 / 6. 1. 2020 / 6. 4. 2020
Cena: 60 €
Obvezne prijave na: info@agniyoga.si

Agni joga

Agni joga krepi celotno telo; gradi intenzivno prakso, ki je obenem nežna in ljubeča do vseh nivojev telesa. Povezuje uporabo bandh (energetskih zapor) in diha za dvig energetskega potenciala, na fizičnem nivoju pa moč medeničnega dna in globokih trebušnih mišic prispeva k bolj varni izvedbi asan ter zdravemu gibalnemu aparatu.
Agni joga praksa vključuje mantre, različne pranayame, asane, globoko relaksacijo in meditacijo.

Inteligentne sekvence vinyas (z namenom povezave giba in diha) se izmenjujejo z dolgim zadrževanjem smiselno nanizanih asan v katerih lahko zares občutimo kaj se dogaja znotraj nas ter najdemo čas za naravnavo telesa.
Prisluhniti sebi, se resnično polno zaznati, delati s sabo v danem trenutku tam kjer se nahajamo, je namen prakse, ki jo poučujemo.
Agni joga ustvarja magičnost v celostni, kineziološko smiselni naravnavi telesa, da se razkrije njegova moč in modrost ter da stopimo na pot lastnega razvoja, samozdravljenja ter se povežemo s svojim Duhom.

Vadba poteka na različnih nivojih:

JOGA BASIC: za vse, ki ste novi in je to vaše prvo srečanje z jogo ali pa si želite nežnejše in bolj v pravilno naravnavo usmerjene vadbe.

FLOW JOGA: za tiste, ki že nekaj časa hodite na Basic ter si želite novih izzivov ter bolj intenzivno vadbo.

JUTRANJA JOGA: primerna za vse nivoje.

Razlaga nekaterih principov, ki jih boste pogosto srečali pri naši praksi joge:

Joga – pomeni združitev telesa, uma in duha s kozmično energijo.
Ujjayi dih ali “zmagoviti dih”- med vadbo dihamo skozi nos, grlo je rahlo priprto. Na ta način dodatno segrevamo in razstrupljamo telo. Ujjayi dih uporabljamo za aktivacijo parasimpatičnega živčevja. Zavestno dihanje kot orodje za polno prisotnost, umiritev, transformacijo, uravnovešanje.
Vinyasa – “nyasa” pomeni “premikati”, “vi” pa na “poseben način”. S smiselno namero prehajamo med gibi in povežemo premikanje telesa z dihom.
Om – je mantra (zvok), ki predstavlja kozmos. Uravnovesi tako telo kot duha.
Bandha – je energetska zapora, ki jo ustvarimo s kontrakcijo mišic; pripomore k boljši koordinaciji telesa in dvigu energetskega potenciala.
Trishtana – tri točke osredotočanja uma med vadbo: pravilen jogijski položaj (asana), osredotočenost na dih (pranayama) in točka usmeritve pogleda (dristhi).

Yin joga

Yin joga gradi na pasivnem zadrževanju v asanah, kjer sprostimo mišične napetosti. Vsebuje variacije sedečih in ležečih položajev, ki jih ponavadi držimo 5 minut. S tem delujemo na vezna tkiva okrog sklepov – vezi, kite in mišične ovojnice, ter omogočimo telesu, da sprosti habitualne napetosti.
Z Yin jogo povečamo svojo gibljivost, spodbudimo izločanjem sinovialne tekočine in s tem zaščitimo sklepe, okrepimo vezno tkivo in sprostimo ovojnice po celem telesu. Pri vadbi popolnoma umirimo telo in dih ter prisluhnemo svojim zaznavam, občutjem, čustvom ter umirimo svoj um za meditacijo. Z Yin jogo se naučimo resnično prisluhniti sebi. Je krasna dopolnitev drugim stilom joge ali bolj aktivnim športnim praksam. Je odlično orodje pri spopadanju z anksioznostjo in stresom.

Joga nidra & meditacija

Meditativno srce jogijske prakse – joga nidro – vodeno jogijsko sproščanje, ki prodre globoko v naše nezavedno, bomo obogatili z različnimi energetskimi vajami, pranayamami (dihalnimi vajami), sedečo meditacijo ter občasno šamanističnimi potovanji s šamanskim bobnom.

Meditacija in joga nidra predstavljata pot navznoter, čas ki ga preživimo sami s sabo, zato da smo lahko v življenju še bolj prisotni in prisebni.
Morda odkrijete kanček več tišine, miru znotraj sebe, ali pa si končno dovolite slišati sebe – le opazovati vse mentalne, notranje procese – brez sodbe, z ljubečo prijaznostjo (maitri) v sebi.
Kdaj ste si nazadnje dovolili le biti – v občutku, da ste dovolj dobri taki kot ste, ter začutili povezanost z vsem kar vas obkroža?
Meditacija ni pobeg od težav ali čustev – je proces, ki vam omogoči, da skozi umiritev (ki ni vedno enostavna) najdete pristen stik s sabo in svetom.

Spoznavali se bomo z različnimi tehnikami koncetracije in iskali organsko pot v meditativne procese.

+ Praksa bo vsebovala tudi zdravilne zvoke tibetanskih skled.

Hormonska joga

Hormonska joga blagodejno vpliva na telo in žleze z notranjim izločanjem (predvsem hipofizo, ščitnico, nadledvične žleze in jajčnike/moda) ter s tem pomaga pri odpravljanju različnih težav kot so vročinski valovi, nihanje razpoloženja, suhost sluznice pri ženskah, upadanje in nihanje libida, vznemirjenost, povečan utrip srca, motnje spanja, bolečine v sklepih, občutki malodušja, panike, nenadzorovane jeze in podobno.
Hormonska joga je odlična vadba tudi za mlajše ženske ki se spopadajo z določenimi težavami kot so PMS, policistični jajčniki, neredna in boleča menstruacija, težave z zanositijo ipd.
Več o Hormonski jogi <-

Poteka v obliki sklopa delavnic – 12 srečanj po 75 minut ob sredah ob 17.00

Cena sklopa delavnic (12 srečanj): 150 € 

Jesenski:
2.10, 9.10., 16.10, 23.10., 30.10., 6.11., 13..11., 20.11., 27.11., 4.12., 11.12., in 18.12.2019.

Zimsko/pomladni:
8.1.2020, 15.1., 22.1., 29.1., 5.2., 12.2., 19.2., 26.2., 4.3., 11.3., 18.3. in 25.3.2020.

Pomladno/poletni:
1.4., 8.4., 15.4., 22.4., 6.5., 13.5., 20.5., 27.5., 3.6., 10.6., 17.6. in 24.6.2020.

Obvezne prijave na info@agniyoga.si
Mesto si zagotovite s plačilom. Delavnice bodo izvedene v primeru zadostnega števila prijavljenih!

Joga za nosečnice

Joga v nosečnosti je specifična vadba, prilagojena nosečnici, ki spodbuja stik s samim seboj ter še nerojenim otrokom. Vadba lajša bolečine v hrbtu, krepi mišice medeničnega dna in sprošča napetosti. Z vadbo joge za nosečnice se pripravljate na proces poroda in hkrati blagodejno vplivate na razvoj otroka.
Termini za delavnice bodo še objavljeni!
Cena delavnice: 30 €
Delavnica poteka 2 uri in pol.
Prijave: info@agniyoga.si
Za delavnico je obvezna prijava; mesto si zagotovite s plačilom! Delavnica poteka ob zadostnem številu prijavljenih.

Individualna vadba

Vadbe se na željo izvaja tudi individualno. Naš program vam je tako namenjen s popolnoma individualnim pristopom, kjer učitelj sestavi vadbo glede na vaše fizične zmožnosti in potrebe. Prav tako je možna individualna vadba za nosečnice.
Posameznik si lahko urnik vadbe popolnoma prilagodi, saj se za posamezne obiske dogovorimo sproti.

Ponudba za podjetja

Za podjetja organiziramo vadbe, ki so prilagojene vašim potrebam; tako lahko skupaj določimo časovne okvire vadbe in težavnostno stopnjo. Tečaji so namenjeni team-buildingu, večanju produktivnosti, mentalnega in fizičnega zdravja ter dobrega počutja zaposlenih.
Vadba lahko poteka tudi individualno ali semiindividualno.

Za več informacij nas kontaktirajte na:
info@agniyoga.si ali pokličite: 040 81 62 61