TUI-NA

Tradicionalna kitajska medicina (TKM) ima za bistven cilj terapije ponovno vzpostavljanje ravnovesja v telesu in preventivno delovanje oz. zdravljenje funkcionalnih motenj, preden le-te prerastejo v bolezenska stanja. TKM sestavlja pet enakovrednih delov: akupunktura (akupresura), zeliščarstvo, masaža (tui-na), prehrana in telesna vadba (či gong).

Tui-na harmonizira pretok biopotenciala (čija) po meridianih ter s tem podpre telo in um pri zagotavljanju zdravja in dobrega počutja.
S tui-no uspešno zdravimo astmo, revmatične bolečine, bolečine v križu in vratu, alergije, vrtoglavico, nespečnosti in glavobole.
Izvrstna je tudi kot preventivna ali kot sprostitvena masaža.

Cene:
Sprostitvena masaža celega telesa (glava, obraz, hrbet, noge, roke in trebuh)cca 75 min … 60 €
Hitra sprostitev (hrbet in glava)cca 50 min … 45 €
Anticelulitna terapija…30 min… 25 € –> Paket 8 obravnav ……. ugodnost 9. brezplačno!

TERAPEVTSKA OBRAVNAVA (tui-na, stimulacija akupresurnih točk, prehransko svetovanje, moksa, ventuze):
Prva obravnava (pregled, pogovor, diagnoza, načrt terapij, masaža hrbta)cca 60min…60 €
Vsaka naslednja obravnava (potrebnih 8-10)60 min…30 €

FM body work

Individualno delo po FM poteka s pomočjo podpornega dotika, ki je usmerjen na sprostitev napetosti, reorganizacijo gibov z usklajevanjem medsebojne koordiniranosti kosti, mišičnih povezav in izboljšavno drže ter splošnega tonusa. Delo je prilagojeno željam ali potrebam (morebitne poškodbe, neustrezne navade) posameznika. Terapevt z manipulacijo vpliva na mišične fascije, vezi in organe.
Udeleženec bodisi leži, sedi ali izvaja vsakdanje gibe. Priporočljiva so lahka oblačila za vadbo, ker ne ovirajo gibanja in omogočajo zaznavanje preko dotika.
Učinki so boljše počutje, večja gibljivost, izboljšanje drže, spodbujena regeneracija, večje samozavedanje, sprostitev napetosti.
Cena FM body work …  60 min … 35 €

Kranio-sakralna terapija

Kranio-sakralna terapija je komplementarna metoda, ki združuje subtilno manualno tehniko in terapevtovo meditativno in intuitivno sposobnost prisluhniti organizmu. Z največjo spoštljivostjo vzpostavlja dialog z bitjem in pomaga reaktivirati telesu lastno inteligenco in sposobnost zdravljenja.
S pomočjo nežnih pritiskov in premikov uravnava primarni respiratorni mehanizem, napetosti membran in pretoka cerebrospinalne tekočine ter s tem preko živčnega sistema deluje na celotni organizem. Njeni blagodejni učinki se kažejo tako na telesni kot duševni ravni.
Učinkovita pomoč se izkaže pri:
– mehanskih poškodbah, težavah s hrbetnico in sklepi,
– glavobolih
– težavah z dihanjem in tiščanjem v prsnem košu,
– mravljinčenjih, vrtogalvicah,
– težavah s spanjem
– izgorelosti, kronični utrujenosti,
– težavah, povezanih s stresom
– prebavnih težavah
– postoperativnih disfunkcijah,
– posttravmatičnih stanjih
– težavah s spominom in koncentracijo

Priporočljiva je kot priprava na zanositev in lažji porod ter za novorojenčke in dojenčke za skladnejši razvoj.
Terapija traja približno 60 min. Prejemnik oblečen leži na masažni mizi (priporočamo udobna oblačila).
Cena: 45 €

Visceralne manipulacije

Manipulacija organov je manualna terapija, ki predstavlja del osteopatije. Obravnava mehka tkiva – organe. Gre za nežne, a zelo natančno usmerjene pritiske oz. sile, ki spodbujajo normalno, zdravo mobilnost, tonus in samodejno gibljivost organov ter njihovega veznega tkiva (fascij).

Tkiva zmožnost gibanja izgubijo ob vnetjih, infekcijah, poškodbah, ponavljajočih obremenitvah in stresih, vedno enakem (repetitivnem) gibanju, neustrezni prehrani ipd. Naravni proces zdravljenja povzroči lokalno spremembo strukture vlaken, tkivo lahko granulira, je po celjenju manj elastično.

Namen visceralne manipulacije je povrniti, harmonizirati in spodbuditi propriceptivno komunikacijo v telesu in s tem podpreti notranje mehanizme dobrega zdravja.

Terapija traja približno 60 min. Prejemnik oblečen leži na masažni mizi (priporočamo udobna oblačila).
Cena: 45 €
barral-institute
Terapevtka programov je Katra Kodela, gibalna pedagoginja (franklin metoda), kranio-sakralni in TUI-NA terapevt.

Kontakt: katra@agniyoga.si