V petek, 10.2. ob 20.15
Z vsem srcem vabljeni na kirtan večer.

Potovanje v izjemno ekstazo Srca skozi starodavne svete pesmi v sanskrtu in magične zvoke. Dovolite si izkušnjo enosti, povezanosti v ljubezni onkraj vsakdanjega sveta. Dovolite si to izjemno izkušnjo!

Beseda kirtan izvira iz besednega korena ‘kir’ kar pomeni rezanje.
S petjem svetih manter zarežemo v prepredenost misli in dosežemo osvobojenost naše zavesti.Pojemo jih po načelu ‘call and response’.

‘Chanting (petje) je srce jogijske prakse. Ko smo zaljubljeni, naša srca ves čas pojejo ime naše ljubezni. To petje je chanting.’ – Krishna Das

Kirtan bosta vodila Zoran Kamencki in Žiga Birsa.
Zoran Kamencki je že vrsto let (od 1996) praktikant hatha yoge, Sudarshan Kriye in Sahaj Samadhi meditacije. Pri svojem delu uporablja Vedsko Znanje, Jyotish, Vastu, Mantre in Yantre. Že več kot leto se tudi uradno izobražuje preko Vedskega inštituta Gopuram. Jyotish – Vedsko astrologijo je študiral po sistemu Jyvam, preko tega sistema še vedno študira Vastu.
S kirtanom se je prvič srečal že pred več kot 15 leti. Pozneje se je z mantro bolj temeljito seznanil v ašramu Njegove Svetosti Sri Sri Ravi Shankarja, ki je tudi njegov duhovni Učitelj. Že dosti let vodi kirtan na Satsangih. Z veseljem močno duhovno zdravljenje kirtana oz. Bhakti Yoge podeljuje tudi z drugimi preko večerov petja manter, povzdigujoče glasbe in meditacije.

Žiga Birsa – Jitendra je kreativen skozi avtorsko glasbo, besede, izdelovanje lesenih izdelkov ter vsak trenutek v katerem se znajde. Na levem koraku razvija rahločutnost, na desnem pa vedrino. Igra tolkala, flavte, didžiridu, kitaro in poje. Ljudem je na voljo z znanjem o zdravju in preventivi tudi z izvajajanjem regenerativnih tehnik, kot so refleksologija ter bindegewebe. V kirtanu preprosto uživa.

Prispevek: v predprodaji: 7 €, na dan koncerta 10 €

Jay guru dev!