Poletje – obdobje, ko si vzamemo čas za prijatelje, gremo na izlete & uživamo v življenju.

Zakaj ne bi svoje zabave ali potepa popestrili z odličnimi veganskimi mafini (seveda jih lahko pripravite tudi, če se želite samo malo razvajati).
Inspiracijo za recept sem dobila od dobre prijateljice, ki je tudi odgovorna za vizualno podobo Agniyoga centra.
In seveda, kot ponavadi, vse dobre stvari delim z vami :)

Te osvežilni mafini, niso ne preveč kalorični, ne preveč sladki, temveč nas zapeljejo s svojo osvežilno limonasto aromo, ki prijateljuje z makom. Dišeči, rahli, in če boste lahko počakali – najboljši čez nekaj ur, ko se popolnoma ohladijo in se vsi okusi združijo v simfonijo.

Torej recept (za 12 mafinov):
230 g polnozrnate moke
1,5 žličke naravnega pecilnega praška (če se sprašujete kje ga dobiti – poglejte v prodajalne DM)
1 žlička sode bikarbone
0,5 žličke soli
100 g mletega maka
120 g rjavega sladkorja
1 žlička prave vanilije (kupljena na planetbio.si) (ali vanili sladkor)

–> Dobro zmešamo vse suhe sestavine & dodamo:

150 ml sojinega/riževega mleka
2 žici pomarančne (ali marelične) marmelade
2 žlici olja
nastrgano lupinico ene limone
+ iztisnjen sok te iste limone

–> Premešamo ter napolnimo modelčke / pekač za mafine.
Lahko jih okrasimo z oranžatom.

Pečemo v ogreti pečici na 180° C 20 – 22 minut.

ommmmmmm

Uživajte v razvajanju in se vidimo na jogi, pilatesu ali franklin metodi!

Vaša Daša