Tak čisto pravi jesenski recept. Za poležavanje na kavču in uživanje v dobri družbi. Enostavno in hitro. Edini problem: preveč hitro se poje :)
Za 3 osebe (ali pa tudi samo dve, če sta bolj sladkosnedne sorte):
6 večjih jabolk (ja, ja po možnosti domača pa bio) – izdolbemo jim peščišče – z lupilcem za krompir je kar enostavno.
V mešalniku zmeljemo in zmešamo:
veliko pest lešnikov,
žlico rožičeve moke,
cimet, klinčke, kardamom, ingver in vanilijo v prahu (te začimbe čisto po občutku, jaz kar rada pretiravam z njimi),
2 žlici rjavega sladkorja ali javorjevega sirupa.
Mešanici potem dodamo ovseno/sojino smetano za kuhanje, tako da dobimo gosto zmes.
Z žličko napolnimo jabolka. Na vsakega damo še majhen košček kokosove maščobe in zložimo na s peki papirjem obložen pekač. Postavimo jih v naprej ogreto pečico na 180°C za slabih 15 minut.
Postrežemo s kupčkom riževe smetane za stepanje.
Vse rastlinsko in vse dobro.
You must be logged in to post a comment.