Jesen je. Zima je. In jaz hočem piškote. Pri peki piškotov sem vedno blazno neuspešna: ali se drobijo, so predebeli, premastni, presladki, ali pa jih zažgem. Letos sem ponovno zbrala pogum in preizkusila nov recept. Tokrat po dolgem času uspešno! (Ok, malo so se preveč zapekli, ampak so še vedno zelo okusni).
Torej za vse, ki jim peka piškotv predstavlja deveto vas, tale recept je enostaven in hiter.
Sestavine:
6 jedilnih žlic veganske margarine
1/2 skodelice* rjavega sladkorja, ki ga zmeljemo v prah
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1 jedilna žlica mletih lanenih semen zmešanih s 3 jedilnimi žlicami vode (naj stoji vsaj 5 minut)
1 1/2 skodelica moke
1/2 čajne žličke pecilnega praška (sama uporabljam vinski kamen)
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička cimeta
Zmešajte v eni posodi margarino in ves sladkor, da dobite gladko zmes, nato umešajte še laneno seme. V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine ter jih dodajte mokrim. Počasi zmešajte. Testo naj počiva vsaj eno uro v hladilniku.
Pečico segrejte na 180° ali 160°, če uporabljate ventilacijo.
Na pomokani površini ga res natanko razvaljajte – nekje na 3 mm. Z modelčki izrežite piškote in jih položite v pekač obložen s pekovskim papirjem.
Pecite okrog 8 do 10 minut.
Osebno nisem pristaš s sladkorjem posutih piškotov in mi v slast gredo kar taki kot so. Manj je več.
ps: ko boste pojedli vse piškote bo energije toliko, da boste še z večjim veseljem prišli na vadbo ;)
navdih za piškote: https://irispotatolover.rocks
You must be logged in to post a comment.