Pričetek novega sklopa ponedeljek, 11. 9. 2023 ob 20.00

Qigong je veščina, ki dobesedno pomeni “delo z energijo”.

S posebnimi gibi, ki delujejo zelo dobrodejno na telesne strukture: sklepe, vezi, kite, mišice, mišične ovojenice, živčevje, tekočine. S tem pa ohranjamo in večamo tudi življenjsko energijo.

Vaje so primerne za vsakogar: zdravemu človeku lahko pomagajo pri pomlajevanju in psihosomatskem utrjevanju, bolnemu k boljšemu okrevanju, športniku k uravnovešanju po naporih in hitrejši regeneraciji.

Vaje temeljijo na razumevanju sveta in človeka skozi teorijo 5 elementov, ki so med seboj povezani in soodvisni, ko krepimo, prečistimo in ojačamo enega, to vpliva direktno ali posredno na vse in s tem spremenimo oziroma vzpostavimo ravnovesje na novi ravni bivanja.

V prvem, jesenskem sklopu (september-december) se bomo naučili set daostičnih živali. Vsaka ima svoj karakter, kvaliteto, ki nam v življenju prinese nov vidik “moči” in novo sposobnost spoprijemanja oz. odzivanja na svet okrog nas.

Trening bo sestavljen iz vaj “odlepljanja” in vaj odpiranja energetskega sistema, ki uravnovešajo človeka kot psihofizično celoto. Nadaljevali bomo s posameznmi tematskimi sklopi glede na letni čas in potrebe udeležencev.

Treningi so sestavljeni iz bolj fizičnih vaj in mišično zahtevnejših gibov (tudi na tleh), ki jačajo moč, gibljivost in vzdržljivost ter mišično manj zahtevnih in bolj energetsko usmerjenih form, ki razvijajo večjo senzibilnost za nesnovno.

Zaključimo s sedenjem v koncentraciji/meditaciji.

Vabljeni!

Vadba poteka v obliki sklopov.

Sklop 12 srečanj: 150 € (5 € popusta za študente do 26. leta, upokojence in vse, ki so zaključili Agni šolo)

Prijave: info@agniyoga.si

Poteka ob zadostnem številu prijavljenih.