qigong

Sobota, 1.3. @ 10.00 – 12.00

Kitajska veščina Qi gong sega zelo daleč v preteklost, nekatere vaje celo 4000 let nazaj. Pomeni delo z energijo, ki zahteva čas in trud.

V 60ih letih prejšnjega stoletja, ko so se začele znanstvene raziskave bio elekričnega polja človeka, je postalo jasno, da gre za isto vrsto energije, ki jo Kitajci opisujejo kot Qi. Človekovo telo ima bioelektrično polje, na katerega vplivajo misli, čustva, aktvnosti, kvaliteta zraka, ki ga dihamo ter hrane, ki jo uživamo, naravno okolje, v katerem se nahajamo in tudi vplivi umetnega okolja, ki ga ustvarja vsa znanost in tehnologija modernega človeka (mobiteli, električna napeljava, radijski valovi, promet…).
Qi je vir življenja in če poznamo njegovo funkcijo in ga znamo pravilno regulirati, bomo zmožni živeti dlje in bomo dočakali pozno starost boljšega zdravja. V ta namen se uporabljajo vaje v gibanju in meditacija.
Tokrat se bomo posvetili Ma wang dui setu 12 vaj, ki uravnavajo vseh 12 meridianov v telesu.
Za tiste, ki ste jih že spoznali, je to idealna priložnost za ponovitev, za ostale pa super pregledni vstop in spoznavanje te starodavne veščine.

Vaš vložek: 20 €
Prijave: katra@agniyoga.si

Minimalno število prijavljenih je 6 oseb. Vabljeni!