Agniyoga šola je celostni program usposabljanja za učitelje joge. Usposabljamo že od leta 2010.

Poteka na dveh stopnjah: kot -> osnovno 300 urno usposabljanje  in kot -> napredno usposabljanje (še dodatnih 300 ur).

Programa sta namenjena vsem, ki si želijo poglobiti svojo jogijsko prakso oziroma stopiti na pot poučevanja joge.

Za vse, ki ste že učitelj-ica joge  je napredno usposabljanje korak še k večji strokovnosti, poglobitvi znanja in razširitvni pogleda na poučevanje joge.

Program je sistematično in strokovno organiziran ter zagotavlja interdisciplinarno znanje, praktične izkušnje ter mentorstvo.
Nosilka programa je Daša Lakner, E-RYT 500 / IRJU 600, vodja Agniyoga centra ter učiteljica joge že od leta 2004. Za njo je več kot 4000 ur poučevanja joge in jogijskih delavnic in več kot 20 letna lastna izkušnja joge. Je tudi že drugi mandat predsednica Joga združenja Slovenije.

Učiteljski tečaj joge je uklajen s standardi jogijskih zvez ter registriran pri največji in najbolj uveljavljeni svetovni jogijski organizaciji American Yoga Alliance in Joga združenju Slovenije. Standardi in pogoji za registracijo so neprimerno višji kot pri drugih tovrstnih organizacijah. Diploma šole, ki je verificirana s strani American Yoga Alliance, je veljavna povsod po svetu. Po uspešno zaključenem programu se lahko včlanite v AYA in postanete registrirani učitelj joge (RYT – registered yoga teacher) oziroma v JZS in postanete RJU – registriran učitelj joge.

Ljudje smo bitja, ki se celo življenje učimo; ne izgubite notranjega ognja, ki vas vleče, da odkrivate vedno nove stvari. Celostno izobraževanje za učitelja joge vam daje možnost, da svojo ljubezen do joge delite s svojo okolico, da se veliko naučite in še bolj rastete.

EKIPA

Daša Lakner, diplomirana dramaturginja, živi v gibanju in za gibanje. Jogo poučuje od leta 2004. Je priznana učiteljica joge, E-RYT 500 / IRJU 600, ustanoviteljica Agniyoga studia in učiteljskega programa Agniyoga School.
Več o Daši

Peter Marinič, IRJU 600,  z jogo se je prvič srečal leta 2007. Skozi lastno prakso joge je spoznal njeno globoko transformativno moč. Pozitivni učinki prakse so v njem prebudili željo po poglabljanju znanja. Zaključil je izobraževanje za učitelja joge v Agniyoga šoli. Jogo vidi kot močno orodje, ki ga usmerja na poti osebnega razvoja.
Njegove ure se posvečajo zaznavi telesa in diha v asanah in vam bodo omogočile vzpostavitev pristnega stika s sabo, soljudmi in svetom, ki nas obdaja.
Navdušujejo ga tudi kolesarjenje, kolesarska finomehanika, potovanja in kuhanje slastne veganske hrane.

Robert Henderson – (za napredno usposabljanje) – is a Thai massage teacher and therapist who has specialized for eighteen years in the effects of emotions, subtle energy and the chakras on the physical body, having studied Thai massage and energy work for many years with Chaiyuth Priyasith and Jasmine Vishnu in Chiang Mai, northern Thailand. He currently teaches throughout Europe is the author of the book: ‘Emotion and Healing in the Energy Body’. He is an Instructor with Thai Healing Alliance International and is a Master-level member of the Thai Massage Association of New Zealand. Born in Dublin, Ireland, he now lives in Austria.

Katra Kodela, diplomirana psihologinja, je že kot plesalka izkusila pomen zdravega odnosa do telesa in funkcionalno zdrave uporabe le-tega. Znanje anatomije in biomehanike si je pridobila z izobraževanjem na Inštitutu za Franklin metodo, kjer je končala 3-letni študij (2005-2008). Leta 2007 je opravila izobraževanje za vodenje pilatesa po Stott-u, od 2012 pa tudi licenco pri Fitnes zvezi Slovenije. Vodi skupinske in individulane vadbe pilatesa in franklina, izvaja delavnice na temo pravilnega in zdravega gibanja, sodeluje na konferencah plesne medicine, predava funkcionalno anatomijo in nudi terapevtske masaže.

Lucija Jagodic Klipšteter, dr. med. Kot zdravnica splošne medicine se srečuje s pacienti na primarni ravni, je tudi strokovni vodja ZD Logatec. Leta 2017 je končala Agniyoga šolo – tečaj za učitelja joge, ki ga je nadgradila še z naprednim usposabljanjem Agniyoga šole. Tekom tečaja pa jo boste srečali na predavanjih iz anatomije.

dr. Tina Košir proučuje jogo skozi lastno prakso in tudi študij. Azijske duhovne tradicije so jo zanimale že od malega. Svoj dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti je zaključila z diplomsko nalogo o Bhagavadgiti, za katero je prejela fakultetno Prešernovo nagrado. Doktorirala je 2018 na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz kašmirskega šivaizma.

Nora ekipa. Noro leto!