shiva

Petek, 26.7. ob 17.30 do 21.00

Vaš prispevek: 20 €
Prijave: info@agniyoga.si

Teorija? Ja praksa. Poglobljeno in obširno predavanje Tine Košir Mazi, namenjano vsem, ki bi radi slišali in izvedeli kaj novega. Tudi za vse tiste, ki se vam ob besedi Šiva nariše vprašaj. Predavanje bo razdeljeno na tri dele z vmesnimi odmori – poskrbljeno bo za veganske sladice in napitkePredavanje bomo zaključili z vodeno meditacijo, ki jo bo v povezavi s predavanjem vodila Daša Lakner.

Kašmirski šivaizem je v Sloveniji še skoraj povsem neznan, v svetu pa danes velja za eno najbolj zanimivih vej indijske filozofije. “Šiva” je v kašmirskem šivaizmu ime za božansko zavest, ki poraja in prežema celotno vesolje. V okviru predavanja bomo najprej spoznali, kako po teoriji kašmirskega šivaizma iz izvorne zavesti, ki je čista vibracija in svetloba, nastane svet ter kakšno je naše mesto v njem. Ljudje doživljamo trpljenje in stiske, saj smo pozabili na svojo resnično naravo, zato se počutimo od vesoljne celote ločen del. A naša zavest ima neizmeren potencial svobode, radosti, ustvarjalnosti in igrivosti, ki ga lahko prebudimo z modrostjo in duhovno prakso…

Tina Košir Mazi je svoj študij filozofije in primerjalne književnosti zaključila z diplomo o Bhagavadgiti, zanjo je prejela tudi fakultetno Prešernovo nagrado. Teoretsko svoje znanje o indijskih filozofijah nadgrajuje z doktorskim raziskovanjem kašmirskega šivaizma na Filozofski fakulteti v Ljubljani, njena osebna sadhana pa je že več kot deset let praksa Satyananda yoge.