Dobro, priznam niso samo poletne – lahko jih pripravite ne glede na letni čas. Osvežilne, polne vitaminov & hitro pripravljene.
Recepti so za dve osebi. (ali eno izrednoooo lačno)

Grahova juha z meto
Grah in meta kdo bi vedel, da se privlačita in sta pripravljena na ljubezensko razmerje. Resnično dobra kombinacija.

6 dl vode
svež ali zmrznjen grah (uporabite po občutku, za bolj gosto več graha, za manj pač manj:)
žlička (ali dve) zelenjavne jušne osnove v prahu (priporočam, da ne uporabljate tistih z ojačevalci okusa, temveč naravne različice)
poper
pest sveže mete (meni v lončku raste maroška različica, ki je malce bolj nežnega okusa kot poprova)
2 žlički sojine smetane za kuhanje

Grah skuhamo v vodi, ki smo ji dodali zelenjavno osnovo & poper (v petih minutah je ponavadi skuhan). Odstavimo z ognja, dodamo meto in smetano ter s paličnim mešalnikom ustvarimo kremasto juho.
Počakamo kakšnih 10 minut, da se okusi sestavijo. Pojemo še toplo ali pa v ohlajeni različici.

Korenčkova juha z ingverejm
Kombinacija, ki vam bo dala novo energijo!

6 dl vode
4 naribani korenčki (spet če želite bolj gosto lahko tudi več :)
žlička (ali dve) zelenjavne jušne osnove v prahu (priporočam, da ne uporabljate tistih z ojačevalci okusa, temveč naravne različice)
poper
2-3 cm svežega ingverja (olupite in na drobno sesekljajte)
1 žlica olja

Na olje vržemo korenček in ingver na hitro premešamo, da zadiši ter prelijemo z vodo. Dodamo jušno osnovo in poper. Kuhamo 8 minut.
In, ker se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha, malce počakamo; potem pa na krožnik z njo.

Lahka miso juha
Potovanje na Japonsko.
Miso nikoli ne kuhamo, da ne uničimo hranljivih encimov. Na japonskem miso velja za eleksir življenja; je bogat vir beljakovin, mineralov in vitaminov.

6 dl vode
100 g tofu-ja (za vse, ki še vedno niste odkrili tistega pravega priporočam da preizkusite Alnaturo – dobite ga v prodajalnah DM)
1 žlička zelenjavne jušne osnove
2 žlički belega misa (oziroma glede na razpoloženje – lahko tudi kakšnega bolj aromatičnega)
žlička sojine omake
wakame (alge)
šop svežega drobnjaka

Wakame namočimo za 10 minut v vodo (pazite ker se izredno povečajo jih ne dajte preveč, vodo od namakanja zvržemo), potem jih narežemo, prav tako na kocke narežemo tofu ter stresemo v vodo, dodamo zelenjavno jušno osnovo in sojino omako, kuhamo 3-5 minut. Odstavimo z ognja, dodamo miso in narezan drobnjak. Pojemo.