Pripravljamo nekaj novega v sodelovanju z Barbaro Kanc, plesalko in plesno pedagoginjo.
Plesalo se bo, če ste stari med 4 do 6 let!
Začnemo v ponedeljek, 6. 9. ob 16:00
Skupina: 6 do 9 otrok

Cena: 30 € za 4 obiske – mesečna karta / 75 € za 12 obiskovo – 3-mesečna karta.
Obvezne prijave na: barbarakanc@yahoo.co.uk

Pri ustvarjalnem plesu gibanje izvira iz otrokovega notranjega izkustva in njegovega dojemanja sveta. Podpira celostni razvoj, saj ga hkrati uri v obvladovanju lastnega telesa ter različnih načinov gibanja, ob enem pa razvija otrokovo ustvarjalno ekspresijo.
Otroci so postavljeni v vlogo ustvarjalcev, snovalcev in ne samo v vlogo izvajalcev plesnih korakov.

Na plesnih uricah pričnemo z raziskovanjem osnovnih plesnih elementov; prostora, telesa, energije in časa. Ti plesni koncepti predstavljajo orodja in strukturo, s katerimi se nato ‘igramo’ in eksperimentiramo. Pri tem otroci razvijajo motorične sposobnosti (koordinacija gibanja v prostoru, gibljivost, moč, ravnotežje…), izražajo notranje dogajanje in čustva, krepijo senzorične zaznave, razvijajo domišljijo, odnos do samih sebe, do drugih, razvijajo sposobnost reševanja problemov, sami in v skupini…in še in še.
Pridite, lušno bo! :)

Barbara Kanc, je plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja. Ustvarja na področju sodobnega plesa, tako za mlado kot za odraslo občinstvo, in zadnje desetletje otroke ter mladostnike poučuje ustvarjalni in sodobni ples. Kaj več o njenem potovanju si lahko preberete tukaj.