18. 11. 2017 ob 18.00 ::
Zvočna kopel s pojočimi posodami in flavto, Zsuzsanna Gál in Réka Kassai

V sodelovanju z Balassijevim inštitutom – Kulturnim centrom Veleposlaništva Madžarske predstavljamo zvočno kopel pod vodstvom akademskih glasbenic. Dogodek je nastal v sklopu programa Kodályevega leta v Ljubljani.

Ta terapevtski program sta oblikovali dve glasbeni terapevtki. Ustvarjata harmonijo med zvokom pojočih posod, flavte in nežnim petjem. Ob njuni glasbi je možna globoka relaksacija, počitek, saj se celotno telo sprosti in uravnovesi z nežnimi zvočnimi vibracijami.

Kaj je zvočna kopel?
Je masaža s pomočjo glasov, kjer se uporabljajo tibetanske glasbene posode.
Ponuja sprostitev in sprošča napetost v mišicah.
Blaži škodljive učinke stresa.
Ustvarja sproščeno stanje telesa in duha.
Telo in dušo napolni z energijo.

Kako bo potekalo?
V prostoru si poiščemo udobno mesto – lahko sedimo ali ležimo. Ob vibracijah glasbil in nežnega petja nimamo drugega dela kot da si dovolimo, da nas glasba prevzame, da potujemo z njo in se duševno kot telesno sprostimo.

DOGODEK JE BREZPLAČEN.
Obvezne prijave (zaradi omejenega števila mest) na: info@agniyoga.si

Zsuzsanna Gál, glasbena terapevtka in glasbenica. Po končani Akademiji za glasbo jo je poleg koncertnega nastopanja zanimal še terapevtski vidik glasbe, zato je doštudirala tudi glasbeno terapijo v Budimpešti. Od jeseni 2015 dela v Waldorfski osnovni šoli ter pri Zavodu Bliss, kjer se ukvarja s težje gibalno oviranimi otroki ter z otroki z govornimi motnjami. Ob enem vodi tudi glasbeno-terapevtske delavnice v domu za starejše v Budimpešti.

Réka Kassai je glasbena terapevtka, komorna glasbenica in učiteljica glasbe, ki je svojo glasbeno pot začela že kot otrok, saj so jo zvoki klavirja in flavte že zgodaj očarali. Tako imata v igri njenega življenja glavni vlogi prav flavta in klavir. Študirala je na glasbeni akademiji Béle Bartóka na univerzi v Miskolcu. Po končanem študiju pa so jo zanimali predvsem zdravilni učinki glasbe in njeni vplivi na oblikovanje osebnosti. Tako je prišla v stik z glasbeno terapijo, ki ji je odprla povsem nov pogled na poučevanje glasbe in na glasbeno pedagogiko. Leta 2013 je bila sprejeta na smer glasbene terapije oddelka za specialno in rehabilitacijsko pedagogiko Gusztáva Bárczija na univerzi ELTE, kjer je leta 2015 tudi diplomirala.