Nekaj mnenj o Agniju od ljudi, ki so z Dašo že vse od začetka…

 

V Agniyoga centru vadim jogo že od vsega začetka. Čeprav sem po letih in tudi po vadbenem stažu med najstarejšimi, se po vadbi zmeraj počutim mlajša.
V vseh teh letih se mi je center priljubil kot podporna oaza miru sredi vrvečega in stresnega življenjskega tempa. Je zelo prijeten in urejen prostor, namenjen vadbi, pa tudi druženju z istomislečimi ljudmi, ki jih povezujejo podobne vrednote in življenjski slog. Kar zame veliko šteje.
Je tudi prostor spoštovanja, saj so individualne značilnosti in potrebe posameznika tukaj na prvem mestu, vadbe pa zaradi manjših skupin varne, domišljene in prilagojene.
V Agniyogi velja načelo, da je vsak vadeči svet zase. To me spodbuja, da spoznavam sebe, se poslušam, sprejemam ter sledim svoji individualni poti. Brez nasilja in nerealnih pričakovanj.
In ne nazadnje: Agniyoga center je odprt prostor za raznolikosti in slehernika, zato se tukaj počutim doma.

Ida Mlakar Črnič

 

Bilo je že kar nekaj časa nazaj, ko sem spoznala Dašo. Daša je bila na začetku svoje kariere, jaz pa sredi travmatične preizkušnje življenja. Ob prvem srečanju na začetku vadbe sem pristopila do nje in jo obvestila, da joga pač ni nekaj, kar bi ustrezalo mojim željam, a sem pripravljena poizkusiti. Takoj po koncu vadbe sem se ji za svoje besede opravičila. Od tega dne dalje sledim Daši kot svoji učiteljici kamorkoli po Ljubljani. V vseh teh letih najinih tedenskih srečanj sva zamenjali že kar nekaj lokacij.
Daša je kot čisto mlado dekle stopilo v moje življenje in mi prinesla radost, veselje do gibanja, srečo z dihom.

Alenka Taborne

 

Zame je joga predvsem način pretegovanja telesa, čeprav sem med vadbami spoznala, da je tudi urjenje duha. Vsak del vadbe se da prilagoditi na različico, ki si jo sposoben izvesti. Z leti se je nabor vadb spreminjal in spoznaš lahko različne zvrsti joge. Z veseljem pa pridem tudi na pilates, ker so vadbe zelo premišljene in čeprav ga obiskujem že vrsto let, se vsakič naučim kaj novega in zaznam kakšen del telesa drugače kot sicer. Posamezne vadbe se med seboj lepo prelivajo in dopolnjujejo. Najpomembnejši del vadb pa je seveda učitelj oziroma učiteljica in to je poglavitni razlog, zakaj hodim na vadbe v Agni.

Andreja Čič

 

Ko sem leta 2012 neke jesenske nedelje prvič prišla v Agni, se mi ni niti sanjalo, da bom tukaj postala nekak faktotum, kot se včasih pošalim. Začelo se je povsem nedolžno, par obiskov tedensko, potem pa je joga postala tako pomemben del mojega življenja, da sem začela zahajati redno na vse vadbe. Da bi poglobila svoje znanje, sem se vpisala tudi na učiteljski tečaj, ki ga priporočam vsakomur, ne glede na to, ali namerava poučevati ali ne. Ker z leti telo zahteva vedno več vzdrževanja, sem začela hoditi še na pilates.
Agni je zame zatočišče, kjer lahko naredim nekaj za svoje telo in notranje ravnovesje.

Alenka Krajnc